Al duizenden condoleances voor Jesse

Het condoleanceregister op internet, dat geopend is ter nagedachtenis van de vrijdag in Hoogerheide vermoorde Jesse Dingemans, had zaterdagochtend om 06.30 uur al 4000 reacties binnen. Dit liet de organisatie van Condoleanceregister.com weten.

Condoleanceregister.com had zaterdagochtend vroeg al 4000 reacties binnen, zo liet de organisatie van het register weten. Sinds de opening van het register vrijdagavond komen er per minuut soms meer dan vijftig reacties binnen. In de reacties overheerst ontsteltenis dat deze moord in Nederland kon gebeuren.

Het register, op internet te vinden via http://www.condoleanceregister.com, blijft de komende week voor iedereen toegankelijk. Daarna wordt het aan de ouders en de school aangeboden.

Ook via http://www.condoleance.nl kunnen mensen reageren. Daar hadden om 09.00 uur circa 700 mensen hun verdriet en afgrijzen verwoord.

Ook op andere sites is groot en intens medeleven vanuit het hele land met de familie Dingemans en de basisschool Klim-Op te lezen. Bij de regionale krant BN/DeStem waren zaterdag om 09.00 uur ruim 450 reacties binnengekomen, op Omroep Brabant ruim zestig. In nogal wat reacties vragen de schrijvers om de hoogst denkbare straf voor de dader. De Klim-Op heeft sinds zaterdagmorgen een condoleanceregister op haar site http://www.bsklim-op.nl.