School ontruimd na viering verjaardag peuter

Het verjaardagsfeestje van een 4-jarige kleuter op de Dr. H. Bavinckschool aan de Singel in Dordrecht is maandag uitgelopen op een ontruiming.

De 150 kinderen moesten, wegens brandgevaar, hals over de kop de school verlaten. Dat gebeurde nadat rond half elf de verjaardagstaart, gemaakt van piepschuim, vlam had gevat in het klaslokaal.

,,Er stonden kaarsjes op de neptaart en nadat de leerlingen het lokaal al hadden verlaten, zijn de kaarsjes niet uitgeblazen,” zegt een juffrouw van de school. ,,Zo kon de taart in brand vliegen.”Van paniek was geen sprake, maar er moest volgens directeur Ruth Driesprong van de school wel ‘alert en adequaat’ worden opgetreden. ,,Er was door het brandje veel rookontwikkeling. Dus hebben we meteen het ontruimingsplan in werking gesteld, omdat we op dat moment niet wisten wat de situatie was.”

,,Gelukkig valt het allemaal erg mee,” zegt Driesprong, als de rust weer is teruggekeerd in het gebouw. ,,Het brandje is geblust door onze conciërge, daarna is het lokaal door de brandweer geventileerd. Dit was voor de school een goed moment het ontruimingsplan in de praktijk te brengen. En ik moet constateren dat het met dat plan wel goed zit.”