Voetbal’fans’ verstoren minuut stilte

De minuut stilte voor de eredivisiewedstrijd FC Utrecht – Feyenoord is zondag in de uitverkochte Galgenwaard wreed verstoord.

Na amper 20 seconden klonk uit het vak van de fanatieke aanhangers van de thuisclub de eerste verwensing aan het adres van de bezoekende club. Daarop volgde snel een soortgelijke schreeuw vanaf de tribune met Rotterdamse fans.

Daarna hielden de kwetsende spreekkoren aan en besloot arbiter Roelof Luinge de herdenking van de slachtoffers op Koninginnedag in Apeldoorn vroegtijdig af te breken.

Een deel van het weldenkende publiek in de Galgenwaard had een fluitconcert over voor de respectloze houding van beide harde kernen onder de twee supportersgroepen.

1 hele minuut stilte schijnt toch wel heel erg moeilijk te zijn voor dit soort tuig. Wat mij betreft had de scheidsrechter direct de wedstrijd moeten staken, en hadden beide teams het veld dienen te verlaten. Helaas worden in dat geval de goeden de dupe, maar misschien maakt dat wel iets duidelijk.

Dat het anders kan blijkt wel uit de wedstrijd Sparta – Ajax:

Op Het Kasteel werd om half drie vanmiddag voorafgaand aan het duel Sparta – Ajax een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de dodelijke slachtoffers bij de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn. Het was in het Rotterdamse stadion muisstil.


Comments

  1. DutchFool says:

    New blog post: Voetbal’fans’ verstoren minuut stilte <a href=“http://tinyurl.com/dhscpo”>http://tinyurl.com/dhscpo</a>
    This comment was originally posted on Twitter